The PAWsome Paw-ty!

Come! Sit! Stay! Jump and play!

Välkommen till vårt jubileumsparty med springertema! Det blir en hel dag om och med våra hundar! Här är ett axplock över det som kommer att ske och vilka du kommer att få möta:

Ann Lundin, kennel Astrospring´s
  • Exteriörbedömning - alla kan delta!

  • Vackraste huvud

  • Bästa svansviftare

  • Domarens favorit

Ann köpte sin första engelska springer från kennel Beeline 1985, Svensk Lydnadschampion Beeline Winnie The Pooh. 1988 då vi firade vårt 10-årsjubileum hade hon turen på sin sida då hon vann i vårt lotteri där högsta vinsten var en valp. Lotten blev omvandlad till tiken "Triss" som föddes 1991, Svensk Utställnings- och Viltspårschampion Beeline Ticket of Luck. Hon blev också starten på kennel Astrospring´s uppfödning och finns än idag i stamtavlorna hos såväl kennel Astrospring´s som kennel Beeline.

Lilian
Varför gör domaren så?

Lilian Jonsson är en känd utställningsdomare som har dömt alla spaniels och retrievers på utställningar såväl i Sverige som utomlands. Hon har också mångårig uppfödning av engelsk och amerikansk cocker men numera är det welsh springer spaniels. 

Även om vi inte ska ha en regelrätt utställning så kommer Lilian att berätta om hur en sådan går till, varför de arrangeras, vad domaren går efter och hon kommer också att ge värdefulla tips om vad man bör tänka på och träna på innan man ska in i ringen. 

Lilian är även försäkringsombud för Sveland så har du några frågor kring hundförsäkring så passa på att ställa dem till henne!

Vardagstrimning

Lilian kommer också att ha sitt trimbord uppställt under dagen där hon kommer att visa och ge tips kring hur du klipper klorna och hur du sköter pälsen i vardagen. Trimning på rätt sätt är inte enbart för de som ska på utställning utan måste göras på alla för att hunden ska må så bra som möjligt. Passa på att fråga henne och kanske prova själv?

bingo.png

Ch Beeline Marrakesh Express "Marre"
Racemästare

Springerrace

Vilken hund springer fortast till sin förare?

Pris till vinnaren!

Enväldiga domare:

Marre och Lotta Ringwall

Paw-walk

För hela familjen! Testa dina kunskaper om engelsk springer spaniel och kennel Beeline på en tipspromenad runt Krapperups slott. Såklart är det pris till de bästa!

"Go mad, möen mad och mad i rättan tid"

Det är skånska och betyder att det självklart ingår något gott att äta och dricka under dagen.  Ta med egen sittplats!

För barnen: ansiktsmålning/glittertatuering med hundtema   
TJH (PTRH) Beeline Puttin´On The Ritz och Monica Petersson

"Judas" är tjänstehund inom Försvaret och jobbar med skarpa uppdrag tillsammans med sin matte Monica. De visar lite av vad de gör i vardagen!

Doggy demonstrations!
HUNDra % Ida
  • Rallylydnad
  • Nosework
  • lite Agility
  • Även prova på!

Ida Lindgren driver Vi2 Hundcenter utanför Helsingborg som har kursverksamhet med stort utbud och där flera av våra valpköpare gått. Hon äger Sveriges första springer som blivit rallylydnadschampion och har precis skrivit en bok i ämnet. 

Right On Track

Vi är glada och stolta över att ha fött upp många bra eftersökshundar, dvs de som söker upp skadat vilt. Flera av dem har också tävlat och bara förra året fick vi hela 5 nya Viltspårchampions. En av dem är "Embla" som tillsammans med sin matte Marianne Lundgren kommer att visa hur ett sådant spår går till. Rune Fernström, som är viltspåransvarig på Welsh Springerklubben, kommer att kommentera och han kommer också att hjälpa till för de som vill prova på ett kortare spår med sin hund.. 

Demo och prova på
viltspår!

Beeline´s Hederspris

Priset är skänkt av Lotta Ringwall och Eva och kommer att utdelas till en ägare + hund som gjort något förtjänstfullt

Grand Final - tårta!